
Appendix 2 
 

QUESTIONS AND ANSWERS RELATING TO AMENDMENTS TO THE LISTING 
REQUIREMENTS OF BURSA MALAYSIA SECURITIES BERHAD IN RELATION 

TO CROSS BORDER LISTINGS  
 

 
 
1. If a company has a primary listing on Bursa Securities as well as another 

exchange and the requirements of that other stock exchange are inconsistent 
with the Listing Requirements, which requirements should the company comply 
with? 

 
It is stated in Paragraph 4A.01 of the Listing Requirements that companies which 
have a primary listing on Bursa Securities must comply with the Listing 
Requirements in full. However, Bursa Securities may consider an application by the 
company to dispense with compliance with a particular provision of the Listing 
Requirements if it is supported by appropriate justifications. 

 
  

2. Will additional securities applied to be listed and quoted on Bursa Securities as 
well as a foreign stock exchange be listed and quoted at the same time? 

 
Paragraph 4A.35 states that the company shall ensure that all new issue of securities 
are admitted and quoted at the same time. It is also stated that the company must file 
an application for quotation together with the supporting documents at least 2 market 
days before the securities are admitted. It is highlighted that the onus is on the 
company to ensure that the application for quotation with all the supporting 
documents are filed within the aforesaid timeframe, failing which Bursa Securities 
will not be able to admit and quote the securities at the same time. 
 
 

3. With reference to Question 2 above, what happens if due to the difference in the 
time zone, it is not possible to list and quote the securities on Bursa Securities 
and the foreign stock exchange at the same time? 

 
In such circumstances, the issuer should notify Bursa Securities as soon as possible to 
ascertain, amongst others, the appropriate date for the listing and quotation of the said 
securities. 
 
 

4. How does a listed issuer give effect to the amendments to Paragraph 7.14 of the 
Listing Requirements if the listed issuer is unable to amend its Articles of 
Association immediately? 

 
Pursuant to Chapter 7 of the Listing Requirements, listed issuers are required to have, 
amongst others, a provision stating that if the Listing Requirements require the 
articles of association to contain a provision and they do not contain such a provision, 
the articles are deemed to contain that provision. In the circumstances, the listed 
issuer need not amend its articles of association immediately but by its next annual 
general meeting. 
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5. If the securities of a company listed on another stock exchange is suspended or 
de-listed, will Bursa Securities necessarily suspend or de-list the company’s 
securities which listed on Bursa Securities? 

 
This will depend on the circumstances under which the securities have been 
suspended or de-listed on the other stock exchange. Therefore, it is not in all 
instances that the securities listed on Bursa Securities will also be suspended or de-
listed. However, there is an obligation on the part of the company to immediately 
notify Bursa Securities in the event it has requested for a suspension or de-listing of 
its securities listed on another exchange or if the other stock exchange has decided to 
suspend or de-list the company’s securities whether in relation to its request, or 
otherwise. 

 
 
6. There are currently 5 companies which are listed on another stock exchange (i.e. 

London, Tokyo and Copenhagen) and have a primary listing on Bursa 
Securities. Are these companies required to comply with the said Amendments? 

 
Yes, they are required to comply where it is applicable to them. 
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