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QUESTIONS AND ANSWERS RELATING TO LISTING OF SUKUK AND DEBT 
SECURITIES UNDER AN EXEMPT REGIME (NEW CHAPTER 4B OF THE LISTING 
REQUIREMENTS OF BURSA MALAYSIA SECURITIES BERHAD) 
 
 
(1) Can a non-listed issuer list its sukuk or debt securities on Bursa Malaysia 

Securities Berhad (“Exchange”) under an Exempt Regime? 
 

Yes. An issuer, listed or otherwise, may seek to list its sukuk or debt securities on the 
Exchange under an Exempt Regime. 
 

(2) What is meant by listing of sukuk or debt securities under an “Exempt 
Regime”? 

 
Listing of sukuk or debt securities under an “Exempt Regime” means the sukuk or 
debt securities sought to be listed on the Exchange will not be quoted or traded on 
the Exchange. This regime is specifically catered for issuers who intend to list its 
sukuk or debt securities on the Exchange for the listing status and for profiling 
purposes, and where the targeted group of investors are sophisticated investors.  

 
(3) Must an issuer obtain the Securities Commission (“Commission”)’s approval 

before it submits its listing application to the Exchange? 
 

An issuer only needs to obtain the Commission’s approval if it is required under 
section 212(4) of the Capital Markets and Services Act 2007 (“CMSA”). In that case, 
an issuer may submit its listing application to the Exchange at the same time it 
submits its application for approval to the Commission. However, the Exchange’s 
approval for listing, if given, will be conditional upon to the Commission’s approval 
being granted for the issue or offer of the sukuk or debt securities. 

 
(4) What is the currency in which the sukuk or debt securities may be listed under 

an Exempt Regime? 
 

The sukuk or debt securities of an issuer under an Exempt Regime may be in Ringgit 
or any foreign currency, except those currencies which are restricted by the Controller 
of Foreign Exchange.  

 
(5) Under an Exempt Regime, where would the trading take place? 
 

Under an Exempt Regime, trading will take place outside the Exchange, i.e. on an 
over-the-counter basis. 
 

(6) When is an issuer required to make the announcement under paragraph 4B.10? 
 

An issuer must announce the information set out in paragraph 4B.10 to the 
Exchange:-  
 
(a) prior to the issuance of the sukuk or debt securities for listing; and 
 
(b) where the sukuk or debt securities are issued under a programme, each 

subsequent issuance of sukuk or debt securities upon listing on the 
Exchange. 

 
(7) Is the content of an Information Memorandum/Offering Circular prescribed by 

the Exchange ? 
 
No. It is the responsibility of the issuer to ensure that the Information 
Memorandum/Offering Circular contains clear and adequate information for its 
targeted investors in connection with the listing of the sukuk or debt securities.   
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(8) Is it mandatory for an issuer to issue and announce its half-yearly financial 
statement to the Exchange? 
 
No. Paragraph 4B.12 does not mandate an issuer to prepare or issue a half-yearly 
financial statement. It merely requires an issuer who has prepared or issued a half-
yearly financial statement, to announce the same to the Exchange within 2 months 
after the close of the half year of the issuer’s financial year.  

 
 
 
 


